Att jobba och studera samtidigt

Att börja studera som vuxen kan både vara en stor utmaning och en spännande tid. Efter många års studier är många sugna på att arbeta och applicera sina kunskaper i några år. Att ta en paus från studierna och att jobba på kan kännas som en lättnad, men efter några år kan suget efter vidareutbildning ändå smyga sig på.

Studier i vuxen ålder kan vara ett smart karriärsteg och även bana väg för den personliga utvecklingen. För de som redan befinner sig i yrkeslivet finns det många vägar att gå. Många vänder sig till utbildare såsom kompetens express som erbjuder kurser med inriktning mot effektivitet, ledarskap och kommunikation. Det här är kunskaper som är bra att ha inom många olika områden. Med kunskaperna från en kurs i ryggen får man större självförtroende att kunna ta på sig nya och svårare uppdrag.

För att kunna kombinera studier med arbete finns det flera olika vägar att gå. En del väljer att ta tjänstledigt på heltid för att kunna slutföra en längre utbildning. Det finns även kurser på halvtid och då räcker det att ta tjänstledigt på deltid. Att ha kvar en fot på företaget samtidigt som man vidareutbildar sig kan vara något positivt då man kan applicera det man lär sig i praktiken direkt.

Det finns även många distanskurser med endast några träffar samt e-kurser som hålls på distans. Det kan vara ett bra alternativ för de som har svårt att gå ner i arbetstid av olika skäl.

Många fackföreningar erbjuder fortbildning som en del av medlemsförmånerna. Det är även vanligt att det erbjuds kurser till ett rabatterat pris. Undersök med ditt fackförbund vilka möjligheter det finns att studera. En del arbetsgivare uppmuntrar till fortbildning och låter sina anställda delta i kurser på arbetstid, vilket kan vara en stor vinst för samtliga i längden.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy