Studera vid universitet

Skillnaden på en högskola och ett universitet är att universitetet har rätt att examinera forskare. Högskolan behöver ansöka om examenstillstånd, vilket universiteten generellt sett inte behöver. Vet du med dig att du vill ha en forskarutbildning inom vetenskap i framtiden är det universitet du ska söka dig till.

Världen öppnar sig

Att studera vid universitet är en upplevelse utan dess like. Det är kårverksamhet, gamla historiska hus och lokaler som tar dig många år tillbaka i tiden och en atmosfär som andas medeltid i många fall. Allt detta på samma gång som modern undervisning och teknik används fullt ut. Det är små studentrum och lägenheter, kontakter och band som knyts för livet och de allra flesta studenterna är vetgiriga och vill plugga och lära sig mer. På ett universitet slipper du de som inte orkar plugga eller som bara driver runt.

Studier på distans

En del utbildningar och kurser går att läsa på distans. Att plugga på distans innebär att du har mycket hemarbete och åker iväg till universitetet, eller högskolan, för några träffar och laborationer i månaden eller per termin istället för att ha föreläsningar på plats varje dag. Du kan studera hemifrån eller från närmsta lärcentrum, men det ställer höga krav på studiemoralen.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy