Att ha bil som student

Att ha bil kostar en hel del pengar och det är långt ifrån alla studenter som har råd att ha en egen bil. Förutom bilköpet ska det också finnas försäkring, parkeringsmöjlighet och skatter med mera ska betalas. Det kan dock finnas situationer då man som student behöver en bil. Kanske måste man arbeta på en annan ort vid sidan av sina studier? Då är det inte säkert att man kan åka kollektivt. Men vad är bra att tänka på om man som student vill skaffa bil?

Köpa delar till bilen

När bilen går sönder kan det många gånger bli billigare att köpa delar på egen hand än att låta verkstaden köpa in dem. Det krävs förstås att man vet vilka delar man behöver för att det ska fungera. När det gäller däck och liknande kan företag som Hjuldepån hjälpa till med bra däckpriser. Ofta kan man få ett bättre pris när man som bilägare köper däcken direkt av en återförsäljare, istället för att låta verkstaden köpa in däcken. Som student gäller det i regel att spara pengar där det går, så även när det kommer till bildelar.

Tänka ekonomiskt

När man har en bil är det lätt hänt att man blir lite bekväm av sig. Det är helt enkelt lättare att ta bilen till affären, även om det inte alltid går snabbare. Som student med lite knaper ekonomi gäller det dock att man tänker lite ekonomiskt. Det är inte speciellt billigt att ta bilen bara för en kortare sträcka som man egentligen kan gå. Ska man storhandla och bara gör det någon gång ibland kan det vara en anledning till att ta bilen men ska man bara köpa en liter mjölk är det inte speciellt tungt att bära.

Ha råd med bilköpet

Det kostar en hel del pengar att köpa en bil. En ny bil kostar i regel flera hundra tusen kronor. En begagnad bil kan man få för några tusenlappar men då kan det finnas en del saker att reparera på den. För att ha råd med bilköpet är ett alternativ att spara ihop pengar. Man kan också välja att ta ett lån, eller använda arv eller liknande för att kunna köpa bilen.

Lära sig reparera på egen hand

Att lämna in bilen på reparation när det behövs kan kosta en hel del pengar. För att minska kostnaderna kan det löna sig att lära sig reparera en del saker på egen hand. På många äldre bilar krävs det i regel inte så mycket verktyg för att kunna byta saker som bromsar, hjullager och glödlampor. En bra domkraft eller än hellre än billyft är dock praktiskt för att kunna arbeta med bilen på ett säkert sätt.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy