Fördelar och nackdelar med studentlivet

Det är få tider i livet som är lika roliga som studentlivet. Man börjar komma upp i vuxenåldern, man kanske flyttar till en ny stad och för första gången ska man klara sig själv utan sina föräldrars hjälp, men det är samtidigt en tuff och viktig tid. För det är nu man ska skaffa den utbildning som en framtida arbetsplats ska kunna förlita sig på under många år framöver.

[IMAGE=e51LipbXPodh.jpg]

Fördelar med studentlivet

[IMAGE=eIaTc9epzCaW.jpg]

Studentlivet har väldigt många fördelar och det kan därför vara svårt att veta var man ska börja, men ett par exempel på fördelar med studentlivet är:

Personlig utveckling

Som tidigare nämnt kanske man flyttar från tryggheten där hemma och börjar bygga upp ett eget liv i en ny stad. Det gör mycket för den personliga utvecklingen. Man träder in i vuxenlivet skulle man kunna säga och man måste själv ta hand om allt från disk och tvätt till inköp av mat och matlagning.

Nya vänner

Under studenttiden skaffar man ofta nya vänner. Man börjar i en helt ny klass med många möjliga vänrelationer. Man är alla helt eller delvis vuxna och kan därför skapa mogna och vuxna relationer som kan vara livet ut.

Studentrabatter

Som student har man ofta rabatter på mycket bra saker. Det kan vara på alla typer av saker, från restauranger till resor och vid onlinehandel. Så det är bara att passa på att utnyttja den!

Studentfester

Många är i en ålder då man tycker om att festa och under studenttiden brukar det finnas mängder av fester att välja på. Det är även ett bra sätt att socialisera på och också skaffa nya vänner.

Nackdelar med studentlivet

Allt är inte fantastiskt med studentlivet, det finns även saker som kanske är sämre än när man bodde hemma. Några exempel kan vara:

Studentboendet

Oavsett om man bor i en lägenhet eller i en studentkorridor är det sällan man kan bo i någon lyx eller överflöd. Det kan många gånger vara både litet och slitet, och i vissa fall får man även dela kök med andra (på gott och ont). Man kanske inte har särskilt bra och täta fönster så det kan bli kallt på vintern, men när man väl studerat klart och skaffat eget hus kan man skaffa billiga pvc-fönster på Nettofonster.se som även har bra och kvalitativa dörrar.

Ekonomin

Ekonomin är nog det tråkigaste med studentlivet. Trots studielån har man sällan mycket pengar över. Man kan välja att se det positivt då det är en utmärkt ekonomisk lärotid, men det hade varit kul om man haft lite mer pengar att röra sig med. Om man har möjlighet vore ett extrajobb perfekt för att förbättra ekonomin. Samtidigt får man ett bättre CV då man kan addera lite jobberfarenhet.

Summa summarum är studenttiden en oförglömlig tid för många, så passa på att njut om du lever den just nu!

Related Posts

© All Right Reserved
ezy