Fixa studiehörnan

För att studera väl behöver du ha en bra arbetsplats. Ditt eget kontor. Här kommer tipsen på hur du som student fixar en bra studiehörna, oavsett om du bor i korridor, egen lägenhet eller hemma hos föräldrarna.

Skrivbord och ergonomisk stol

Som student kommer du sitta mycket vid ditt skrivbord. Ja, soffan eller fåtöljer lockar, men det är inte bra för kroppen att sitta för mycket i soffan med datorn i knät. Istället ska du satsa på ett skrivbord som du verkligen trivs med och en ergonomisk skrivbordsstol. En skön stol som du sitter bekvämt i och verkligen gillar. Då har du en bra utgångspunkt för din studiehörna. Har du plats är det bra att även ha en bokhylla eller ett skåp i närheten, där du ställa in böcker, papper och pärmar.

Kontorsmaterial

För att få ett flyt i ditt arbete bör du köpa in kontorsmaterial: olika slags pennor, skrivare, kuvert, pärmar, kollegieblock, gem, papperskorg och andra bra saker. Köp också på dig frimärken. Det underlättar mycket att snabbt kunna bli klar med en uppgift, istället för att behöva gå och handla när du behöver något. Kontorsmaterial är billigt och du köper det lättast online. På SwedOffice köper du både pärmar och kontorsmöbler, snygga skrivbordslampor och smart förvaring.

Skapa studiero

Förhoppningsvis läser du något som du tycker är intressant, men trots det vill du ändå få tid till andra saker än att bara studera. Det är smart att skapa en studiehörna som ger dig studiero för att snabbare bli klar med studierna. Först och främst ska alla dina studieböcker och material ha en egen plats i ditt kontor. Dels blir det lättare att hitta, dels kommer du kunna koncentrera dig bättre. Du behöver inte bli minimalist, men ta lite inspiration från minimalismen. Bilder på nära och kära passar vid sängen eller soffan, inte vid skrivbordet. Inte heller bilder på roliga saker att göra. Då går tankarna lätt iväg. Låt väggen bakom skrivbordet vara tom på saker. Då blir det lättare att verkligen läsa böckerna och titta på skärmen.

Låt din studiehörna vara en plats för studier och inget annat. När du sätter dig på stolen är det dags att plugga. Fokusera och bli klar med uppgiften. Därför kan det vara klokt att du reser på dig när du har svårt att jobba. Gör en kopp kaffe. Ta en minipromenad utomhus, i korridoren eller hemmet. Du kan rent av sätta dig i fåtöljen och blunda fem minuter. Sedan sätter du dig och börjar plugga igen.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy