Matlagning för studenter

När du studerar på universitetet så är det lätt att bli sittande vid skrivbordet dygnet runt, särskilt inför tentamen. Matlagning kan vara ett fint komplement till studierna, problemet är bara att du som student får nöja dig med billiga varor. Det spelare ingen roll om du utbildar dig till psykolog, lärare eller ingenjör, du måste ändå köpa mat på extrapris och undvika spontanköp för att studielånet ska räcka. Ett bra råd är att inte gå och handla när du är hungrig.

När du får ditt första jobb som nyutexaminerad kommer du att ha råd att äta lunch ute.

Du kan göra skillnad

Om du utbildar dig till ett vårdyrke så kommer du kunna ge stöd till människor som är i kris.

Att psykologyrket är populärt beror förmodligen på att man i det jobbet blir betydelsefull för andra människor. Ett företag som sysslar med IT-frågor är inte experter på personalvård. På ljungsjöberg finns redskapen som företaget behöver för att kunna hjälpa de utsatta. Det svåraste är ofta att lägga märke till att något inte stämmer. Det finns såväl spel och alkoholmissbruk på arbetsplatser.

Man tar det man har

Den grekiska linssoppan faki är lättlagad, god och billig. Den har räddat livhanken på många fattiga studenter. Det är bra om linserna blir lite sönderkokta, soppan ska vara tjock. Linser hittar du i matvarubutiken. Det är inte dyrt, och dessutom sväller de när du tillagar dom.

Du vet väl att en morotsskalare duger bra som osthyvel och att du kan rosta bröd genom att lägga en skiva i en torr stekpanna, om du inte har en brödrost. Om du saknar degkavel för brödbaket så kan du ta en tom vinflaska från festen i fredags.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy