Att tänka på inför universitetsstudier

Det är ett stort steg för många att flytta hemifrån och börja på universitet eller högskola. Det här är ett kliv mot självständighet som innebär att du behöver bo, plugga och leva själv, ofta i en helt ny stad. Det här är några saker som kan underlätta studielivet för nyblivna universitetsstudenter.

Bostad och boende

Studentlägenheter är perfekta första boenden som ofta dessutom erbjuder socialt umgänge med andra. Tänk på det här innan du flyttar:

  • Skaffa en hemförsäkring för student som ersätter dig som något går sönder i bostaden.
  • Promenera från bostaden till skolan minst en gång innan uppropet, det är trist att komma försent för att du gått vilse i din nya stad.

Studielivet

En av de stora skillnaderna mellan gymnasiet och högskolan är att studenter på högskola och universitet förväntas ta mer ansvar för att planera och lägga upp sina egna studier. Heltidsstudier beräknas ta ungefär 40 timmar i veckan men bara en liten del av den här tiden är lärarledd och schemalagd undervisning. Det här innebär att du behöver slipa din egna studieteknik. Några tips på hur du kan förbereda dig:

  • Lär känna dig själv och hur, när och var du pluggar mest effektivt. Kanske är du en morgonmänniska som helst läser till tentor innan andra ens vaknat? Eller är det mellan tio och tolv på kvällen som funkar bäst? Oberoende så är det bra om du känner dig själv så att du kan anpassa ditt plugg efter din egna dygnsrytm.
  • Öva på att anteckna för hand. Även om dator och telefon är bra hjälpmedel visar studier att du kommer ihåg det du skrivit med papper och penna bättre än det du antecknar digitalt.
  • Ta hand om dig. Även om universitet innebär plugg måste du sova, äta och träna för att prestera optimalt. Kom in i rutinen redan innan du börjar för att få en flygande start.

Lycka till med studierna!

Related Posts

© All Right Reserved
ezy