Spara pengar som student

Som student är det inte alltid lätt att få ekonomin att gå ihop. Även om det finns både studiebidrag och studielån så kan inkomsten vara knaper. Dock finns det sätt som du som student kan öka din inkomst och få en mer balanserad ekonomi. Visst förstår vi att det kan vara svårt att få till ett extrajobb, speciellt om du studerar på heltid och har mycket att göra, men det finns andra sätt som du kan tillämpa i din vardag.

Här nedan har vi skapat en lista på hur du bästa sätt kan spara pengar under din studietid. Du kan med fördel använda dig av alla alternativ eller så väljer du ut de som du tycker passar dig bäst.

Bästa spartipsen för studenten

Sälj saker du inte behöver

Hur mycket saker har du inte som du aldrig använder dig av? Det kan till exempelvis handla om kläder, elektronik som ligger och skräpar eller möbler som står nere i källaren. Använd dig av hemsidor på nätet där du kan få billig eller helt gratis annonsering. Facebook är ett kostnadsfritt alternativ är du kan nå ut till många samtidigt.

Handla begagnat

Kurslitteratur är dyrt, men visste du att du kan handla detta begagnat? Det finns många studenter eller tidigare studenter som säljer iväg sitt material och som du kan dra nytta av. Skrivblock och andra kontorsmaterial kan du dock med fördel köpa nytt hos www.officedepot.se online. Utöver kurslitteratur kan du också handla kläder och inredning second hand för att spara pengar.

Gör lunchlådor

Vi vet hur lockande det kan vara att äta ute tillsammans med klasskompisarna, men att äta ute kostar mycket pengar, även om du inte handlar för så stora belopp varje gång. Vill du spara in så ser du till att ta med dig matlådor till skolan. Pluggar du på distans så välj att äta hemma istället för att springa ner till fiket på rasten.

Använd studentrabatter

Om du måste göra ett inköp kan du sänka dina utgifter genom att använda dig av studentrabatter. Du kan få rabatt på alla möjliga saker och ting, allt från kläder och spel till försäkringar och elavtal. Titta igenom studentkortet och se vad du kan dra nytta av, men shoppa inte i onödan bara för att det är billigt och du får ett rabatterat pris.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy