Jobba som student

Som student i Sverige kan man få stöd under studietiden. Alla som studerar heltid får nämligen ett bidrag på cirka 3000 kronor per månad. Utöver detta går det också att ta ett studielån för att täcka sina kostnader. Det finns andra sätt att täcka sina kostnader som student, utan att bli belånad från staten, nämligen genom att jobba deltid. Denna text kommer därför ge tips och råd när det kommer till att skaffa deltidsjobb som student.

Ta kontakt med rekryteringsföretag

Det enklaste sättet att få ett jobb som student är att kontakta rekryteringsföretag som specialiserar sig på att hitta jobb åt en

. Detta är också ett väldigt bra sätt att skaffa kontakter inför arbetslivet. Att jobba genom ett rekryteringsbolag innebär också att man kan få jobba hos en mängd olika typer av arbetsgivare, vilket är både lärorikt och roligt.

Sök jobb på internet

Utöver att ta kontakt med rekryteringsföretag är det bra att själv söka jobb på internet. Genom att söka efter deltidsjobb för studenter på Google dyker det upp en mängd olika jobb som går att söka. Det viktiga är dock att man som student inte kan vara alldeles för kräsen, utan många av jobbet är ganska enformiga och de är inte väldigt bra betalda. Genom att skaffa jobb själv har man inte heller någon typ av säkerhet att luta sig tillbaka mot, i jämförelse till ett rekryteringsföretag exempelvis. Därför är det viktigt att både ta kontakt med rekryterare och söka jobb själv. Dessutom brukar många arbetsgivare som anställer studenter faktiskt vilja jobba genom bemanningsbolag. Detta då bemanningsföretaget tar på sig ansvaret för arbetstagaren. På så sätt slipper den faktiska arbetsgivaren att skriva ihop en massa kontrakt och liknande.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy