Bra studentmat

Att vara student är inte alltid lätt. Speciellt när man tänker på studielån och budgetar för att klara studentlivet, plugget och vardagen. Visst har du förmodligen lån och kanske har du även föräldrar som ställer upp med en slant då och då. Överlag måste du dock vara sparsam och planera dina inköp.

Spara in på mat och dryck

Maten är något du kan dra in en del på genom att göra matlådor och undvika dyra restaurangbesök. Istället för att köpa vin och sprit på krogen kan du handla alkohol på Vinoteket som även erbjuder hemleverans, vilket kan vara bra i oroliga tider då man bör hålla sig hemma mer.

Laga mat för en hel vecka och frys in i matpåsar eller lådor och värm i micron. Det är också ett hett tips att sluta springa och småhandla och istället storhandla ett par gånger i månaden. Många bäckar små gör stor å och det är lätt hänt att du springer in i en närlivsbutik och köper choklad och läsk som mellanmål bara för att du råkar vara sugen.

Bra studentmat

Se till att ha många basvaror hemma och komplettera med frukt och grönt och annan mat. Pasta, ris och potatis är guld värda och kan hålla länge i köksskåpen utan att ta skada. De är lätta att sno ihop en maträtt med bara genom att steka lite grönsaker och hälla på lite sås eller pesto. Tänk enkelt men också nyttigt. Nyttig mat är faktiskt ganska billig överlag.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy