Inred studentlägenheten med en liten budget

Alla vet att studentlivet är detsamma som en liten budget. Det spelar ingen roll om du har studentlån eller jobbar extra. Det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop ändå. Ändå är det just under denna tid som många bestämmer sig för att flytta hemifrån. Studerar man på annat ort så behöver man naturligtvis också se till att ha ett eget hem, eftersom det kan vara dyrt och tidskrävande att pendla.

Även om din plånbok är väldigt platt just nu så vill du troligtvis ändå komma igång med din bostad så fort som möjligt. Du behöver se till att hemmet har alla de nödvändiga möbler som krävs, men även att det känns personligt, mysigt och inbjudande för dig. Här kommer du att få några av våra bästa knep på hur du kan inreda din lägenhet/studentlägenhet med en liten budget att använda dig av.

Dekorplast och målarfärg

Vill du på ett snabbt och effektivt sätt skapa mer glamour och lyx i din lägenhet? Då är det dags att plocka fram hemmafixaren i dig själv. Ett vanligt, trist bord från IKEA kan enkelt förvandlas med hjälp av dekorplast och sprayfärg eller målarfärg.

Inred med konst

Få saker kan skapa en så bra stämning i hemmet som lite konst på dina väggar. Hos Frameit.se kan du hitta mängder med snygga ramar som du kan använda dig av om du vill rama in dina egna målningar eller affischer som du tycker om. Billig konst kan du enkelt hitta på loppmarknader, men du kan också skapa tavlor på egen hand.

Mattor gör mycket för känslan

Alla hem behöver en skön och snygg matta att sätta fötterna på. Dessutom är mattor utmärkta att använda sig av när man snabbt vill skapa en mer hemtrevlig känsla i bostaden. Du kan köpa begagnade mattor om så önskas, men du kan även titta på lågprisaffärer som Rusta och IKEA. Här finns det mattor som passar alla plånböcker.

Använd dig av växter

Gröna växter kan få vilket hem som helst att kännas fräscht, snyggt och modernt. Satsa på många olika typer av grönska och välj gärna plantor som klarar sig bra och länge på egen hand. Förutom att det är snyggt så blir även luften i hemmet mycket bättre. Billiga krukor hittar du på loppmarknader!

Små detaljer

Det är inte bara möbler som kommer att sätta tonen i ditt hem. Detaljerna är precis lika viktiga. Välj dekorationer utifrån hur du vill att ditt hem ska uppfattas och fundera även över om du vill att det ska finnas något tema. Det kan t.ex. vara ett tema där dina dekorationer går i blått och vitt eller varför inte rosa, guld och mässing på prydnadskuddar, ljusstakar, lampskärmar och sittpuffar.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy