Utbytesstudent

För den som är yngre och vill komma ut i världen lite finns det möjlighet att vara utbytesstudent för ett år. Det innebär oftast att gå en termin eller ett läsår på motsvarande gymnasiet eller high school i ett annat land. Detta är ett minne för livet och en chans att verkligen kunna fördjupa sina språkkunskaper i framför allt engelska eftersom det är vanligast att åka til länder som är engelskspråkiga.

Det finns flera aktörer som ordnar med utbyte, det gäller bara att googla lite och titta runt och se vad som kan passa. Kolla upp noga så att arrangören har ett bra rykte och att all information är glasklar. En arrangör som inte vill svara på frågor är inget att ha, sök en annan i stället. På utbytesstudent.se finns mängder med information för både ungdomar och föräldrar.

Vara utbytesstudent

När du är utbytesstudent lever du med en familj under tiden. Det kan vara så att du bor i flera familjer, en begränsad tid i varje. Du förväntas anpassa dig till din värdfamilj och vara en i familjen, hjälpa till och inte ställa till besvär. Du förväntas också göra ditt bästa i skolan du går på samtidigt som du givetvis ska njuta av livet, skaffa nya erfarenheter och kontakter.

Ta emot en utbytesstudent

Vill du inte åka iväg eller om ni inte har råd kan ni istället ansöka om att vara värdfamilj själva och ta emot en utbytesstudent som kommer och bor med er. Det är också en fantastisk upplevelse och det behövs värdfamiljer för utbytesstudenter som kommer hit. Det är en myt att ni som familj måste ta emot en annan student om ni väljer att ert barn ska åka iväg. Att ta emot en student i hemmet är alltid frivilligt. Att åka iväg som utbytesstudent kan vara dyrt, och det är ni som betalar det. Du kan ansöka om stipendier från organisationer, föreningar och fonder. Priset skiljer sig genom vilken arrangör som anlitas. Det kan kosta från 50 000 kr och uppåt, upp över 100 000 kr.

Related Posts

© All Right Reserved
ezy